Ontvang onze nieuwsbrief

 Wie en wat?

De voornaamste missie van Qarfa is u een geslaagd feest of evenement bezorgen. Of u nu catering zoekt voor een huwelijk, een verjaardag, een communie of babyborrel: u bent bij ons aan het juiste adres! Meer details vindt u terug op de pagina over catering.

Alles wat wij doen, wordt gedaan met passie. En waar het hart van vol is, loopt de mond van over! U kan onze passie dan ook delen tijdens interactieve kookworkshops.

Wij werken samen met tal van Aalsterse verenigingen en organisaties. Naast tal van culinaire activiteiten zijn wij ook partner voor heel wat culturele programma’s. Op onze evenementenpagina vindt u alle recentste info.

Qarfa?

Qarfa is het Arabisch woord voor kaneel. Kaneel is een van 's werelds oudst bekende specerijen, met bronnen die teruggaan tot het jaar 2800 v.C. in China. Kaneel werd destijds dusdanig gewaardeerd dat het, zowel in China als elders, ook werd gebruikt als betaalmiddel. Een bekende anekdote betreft het extravagante gebruik van kaneel door keizer Nero en het daaropvolgende publieke protest: in de brandstapel voor zijn overleden vrouw joeg hij er een jaarvoorraad kaneel doorheen. Een gul gebaar van rouw, dat extra vreemd was omdat hij nota bene zelf de dood van zijn vrouw had bevolen.

Niet alleen is het een van de oudst bekende soorten specerijen, het is waarschijnlijk wereldwijd ook een van de meest gebruikte.  Wat zouden deze gerechten zijn zonder een snuifje kaneel?  Mexicaanse kalkoen met rode mole, oma's appeltaart, een geurende Indische curry, een tajine met groenten of kip,...

Er zijn twee hoofdsoorten kaneel: 'echte kaneel', afkomstig van Sri Lanka, en Cassia of 'Chinese kaneel'. Beide zijn afkomstig van een groenblijvende boom die verwant is aan de laurierfamilie. Bij het oogsten van kaneel wordt de buitenste bast van de boom verwijderd en wordt de binnenste bast gewonnen en gedroogd.